Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Баламутівська громада» (код ЄДРПОУ: 04402586) був реорганізований і увійшов до складу Розсошанської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Баламутівська громада

припинила діяльність, увійшла до складу Розсошанської громади

Протокол №2

Дата: 28.12.2018 13:48
Кількість переглядів: 420

Протокол №2

Громадських слухань

Фото без опису

Від 25.05. 2017 року с. Лугове

Присутні : 50 чол.

Запрошені : Гопчак Василь Петрович, сільський голова

ПОРЯДОК ДЕННИЙ :

1. Про розгляд пропозиції Ярмолинецької селищної ради щодо створення Ярмолинецької об’єднаної територіальної громади.

2. Про розгляд пропозиції Михайлівської сільської ради щодо створення Михайлівської об’єднаної територіальної громади.

3. Про створення Баламутівської об’єднаної територіальної громади.

4. Різне

1. Слухали : Гопчака Василя Петровича, сільського голову

Про розгляд пропозиції Ярмолинецької селищної ради щодо створення Ярмолинецької об’єднаної територіальної громади.

(ознайомлення з пропозицією Ярмолинецької селищної ради щодо створення Ярмолинецької об’єднаної територіальної громади з центром в смт. Ярмолинці)

Вирішили :

1. Відмовити Ярмолинецькій селищній раді у наданні згоди щодо приєднання населених пунктів Баламутівської сільської ради до складу Ярмолинецької об’єднаної територіальної громади.

Голосували : за – 50, проти-0, утрималось -0 .

2. Слухали : Гопчака Василя Петровича, сільського голову

Про розгляд пропозиції Михайлівської сільської ради щодо створення Михайлівської об’єднаної територіальної громади.

(ознайомлення з пропозицією Михайлівської сільської ради щодо створення Михайлівської об’єднаної територіальної громади з центром в с. Михайлівка )

Вирішили :

1. Відмовити Михайлівській сільській раді у наданні згоди щодо приєднання населених пунктів Баламутівської сільської ради до складу Михайлівської об’єднаної територіальної громади.

Голосували : за – 50, проти-0, утрималось -0 .

3. Слухали : Гопчака Василя Петровича, сільського голову

Про створення Баламутівської об’єднаної територіальної громади.

У спілкуванні з сільськими головами с. Монастирок та с. Виноградівки щодо можливого створення об’єднаної територіальної громади, вони висловили побажання жителів своїх сіл створити об’єднану територіальну громаду з центром в с. Баламутівка, так як Баламутівка займає вигідне географічне положення і є населеним пунктом з найкращим транспортним сполученням. На території села є загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, проводиться капітальний ремонт дитячого навчального закладу, поштове відділення, фельдшерський пункт, аптечний кіоск, будинок культури, три торгові точки. Є приміщення для розміщення різних установ. Тому є можливість створити об’єднану територіальну громаду. За створення Баламутівської об’єднаної територіальної громади одноголосно проголосували на громадських слуханнях жителі с. Баламутівка.

ВИСТУПИЛИ :

Романюк М.І., житель с. Лугове , підтримав ініціативу сільського голови Гопчака В.П. щодо створення Баламутівської об’єднаної територіальної громади з центром в с. Баламутівка.

Олійник М.М., житель с.Лугове,

В 2015 році громада с. Лугове вирішила приєднатися до громад, які дали згоду на об’єднання до Копистинської об’єднаної територіальної громади з центром в с. Копистин. Тому ми не бажаємо об’єднуватись ні в яку іншу об’єднану громаду, крім Копистинської об’єднаної територіальної громади. У нас є рішення сесії Баламутівської сільської ради про надання дозволу на об’єднання с. Лугове до складу Копистинської об’єднаної територіальної громади.

Гопчак В.П., сільський голова

На сьогодні законодавством України не розроблено механізм від’єднання населених пунктів однієї сільської ради і приєднання їх до різних об’єднаних територіальних громад. Вони можуть увійти до складу об’єднаної територіальної громади лише у повному складі. Тому зазначене рішення сесії неправомірне.

Олійник С.В., жителька с. Лугове

Ми будемо добиватися того, щоб с. Лугове увійшло до складу цієї громади. Будемо звертатися до Хмельницької обласної ради, до відповідних органів у м. Києві.

Олійник М.М.

Поставте на голосування чи бажають жителі с.Лугове увійти до складу Баламутівської об’єднаної територіальної громади.

Голосували : за - 10, проти - 40, утримались -0

Вирішили :

1. Відмовити у наданні згоди увійти до складу Баламутівської об’єднаної територіальної громади.

4. Різне.

ВИСТУПИЛИ :

Іщук Ф.Є, Мудрецька Н.К, Ткачук К.П., жителі с.Лугове

Хто надав в оренду земельну ділянку на Абісінії для випасу овець ?

Гопчак В.П., сільський голова

Земельну ділянку площею 81,5 га надало в оренду Павич К.П. Головне управління Держземагенства у Хмельницькій області. Орендна плата становить 4% від нормативно-грошової оцінки земельної ділянки, що складає 11 289 грн. Цільове призначення земельної ділянки – для сінокосіння і випасання худоби.

Іщук Ф.Є., жителька с. Лугове

Абібулаєв Е.Д. випасає більше 30 голів худоби на громадському пасовищі. Хай вносить плату за користування громадським пасовищем.

Гопчак В.П., сільський голова

Абібулаєв Е.Д. постійно проживає на території с. Лугове. За те, що він утримує худобу в такій кількості - йому велике спасибі. Площа громадського пасовища в с. Лугове 85,56га. Всього худоби в с. Лугове 36 голів. Площа пасовища позволяє згідно норм випасати 170 голів. Ніхто із жителів с.Лугове не сплачує за користування пасовищем. Тому він має таке ж право, як і інші безоплатно випасати худобу.

Куліченко Т.П., Гарапенчук С.А., Погрібний М.В., жителі с. Лугове

Пастухи, що випасають худобу Абібулаєва Е.Д., Дубини М.М. пускають стадо по всьому пасовиську, не беруть до уваги худобу, що випасається на прив’язі. Худоба змішується, травмується, відв’язується з прив’язі. Є випадки, коли худоба заходить на земельні ділянки, прилеглі до пасовиська. Якщо Абібулаєв та Дубина не приймуть міри до своїх пастухів, то ми їхнє стадо не пустимо на пасовисько.

Сільський голова Гопчак В.П.

Абібулаєв Є.Д. і Дубина М.М. відповідають за своїх пастухів і несуть відповідальність за нанесені збитки .

Абібулаєв Е.Д., Дубина М.М., жителі с. Лугове

Ми кожного дня проводимо інструктаж пастухам. Приймемо до уваги зазначені скарги і докладемо зусиль, щоб подібне не повторювалось.

Мудрецька Н.К., жителька с. Лугове

Коли будуть ремонтуватися дороги і буде вуличне освітлення?

Сільський голова Гопчак В.П.

В цьому році бюджетом сільської ради закладено кошти на поточний ремонт комунальних доріг сільської ради в розмірі 60 тис. грн.. та кошти на проведення вуличного освітлення .

До кінця поточного року планується провести поточний ремонт асфальтового покриття Баламутівка - Лугове – 5 км, ямковий ремонт вулиці Шумовецької та монтаж вуличного освітлення по вул. Центральній.

Голова громадських слухань В.П. Гопчак

Секретар О.І. Горбатюк


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано