Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Баламутівська громада» (код ЄДРПОУ: 04402586) був реорганізований і увійшов до складу Розсошанської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Баламутівська громада

припинила діяльність, увійшла до складу Розсошанської громади

Прокуратура повідомляє

Дата: 26.08.2020 15:28
Кількість переглядів: 157

                                                                Фото без опису

 

 

ГОРОДОЦЬКА МІСЦЕВА ПРОКУРАТУРА

  0253-2-15-81                                                                      jarmol_prok@ukr.net

26 серпня 2020 року

НЕБАЖАННЯ ВИКОНУВАТИ СВОЇ БАТЬКІВСЬКІ ОБОВ’ЯЗКИ ПРИЗВЕЛО ДО КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

Прокурорами Городоцької місцевої прокуратури повністю доведено вину 48 річного жителя м. Хмельницького у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.364 КК України  та ч.1 ст.382 КК України.
Досудовим розслідуванням встановлено, що згідно рішення Ярмолинецького районного суду Хмельницької області та виконавчого листа від 2007 року підозрюваного зобов’язано сплачувати аліменти на утримання двох неповнолітніх синів, в розмірі частини заробітку (доходу), але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для кожної дитини відповідного віку, до досягнення нею повноліття, на користь їх  матері.
Будучи ознайомленим із вказаним  рішенням та постановою відділу державної виконавчої служби, неодноразово попередженим державним виконавцем про кримінальну відповідальність за злісне ухилення від сплати аліментів та невиконання рішення суду, вказаний громадянин   умисно, будучи працездатним, достеменно знаючи про свій обов’язок утримувати дитину до досягнення нею повноліття, так як у судове засідання подавав власноручно написану заяву про визнання позову про стягнення аліментів, з  червня 2007 по  липень 2015 року та з жовтня 2016 по грудень  2019 року, ухилявся від виконання рішення суду про встановлення та сплату аліментів.
Так, у вищевказані проміжки часу, знаючи про заборгованість по сплаті аліментів,  останній на обліку у центрі зайнятості, як шукаючий роботу, не перебував, доходи від тимчасових заробітків не декларував та не декларує, про суму заробітку та джерела доходів державного виконавця не повідомляв не працював, заходів до працевлаштування не приймав, що свідчить про небажання виконувати рішення суду.
Внаслідок вищевикладених протиправних дій вказаної особи  утворилась заборгованість в сумі 103,2 тис. грн.  
Окрім того, отримавши в період часу з серпня 2015 по жовтень 2016 року заробітну платню в сумі 129,5 тис. грн., 48 річний житель м. Хмельницького,  з метою злісного ухилення від сплати аліментів, умисно приховав свої доходи та роботу від державного виконавця, що призвело до виникнення заборгованості по аліментах. 
Вироком  Ярмолинецького районного суду вказану особу визнано  винуватим у  вчиненні злочинів, передбачених  ч.1 ст.164, ч.1 ст.382 КК України та призначено покарання (за сукупністю злочинів) у виді 2 років позбавлення волі. В той же час суд, із урахуванням особи винного, позиції потерпілої та обставин справи, на підставі ст.75 КК України, надав підозрюваному можливість виправитись упродовж 1 року іспитового строку.  
Прокурор 
Городоцької місцевої прокуратури                                                         І.Лежнін

 


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано