Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Баламутівська громада» (код ЄДРПОУ: 04402586) був реорганізований і увійшов до складу Розсошанської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Баламутівська громада

припинила діяльність, увійшла до складу Розсошанської громади

Держаудитслужба здійснює постійний контроль за  результатами закупівель

Дата: 30.10.2020 10:33
Кількість переглядів: 130

Держаудитслужба здійснює постійний контроль за

 результатами закупівель

Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області протягом січня-вересня 2020 року здійснено 235 моніторингів закупівель, якими охоплено понад 767 млн гривень.

Встановлено порушень законодавства у сфері закупівель у 225 випадках на суму понад 760 млн. гривень.

За результатами моніторингу процедур закупівель попереджено порушень та їх наслідків на загальну суму понад 338 млн гривень, з яких відмінено 86 процедур закупівель загальною очікуваною вартістю понад 273 млн гривень та розірвано 49 договорів на загальну суму понад 65 млн гривень.  За порушення законодавства про закупівлі на двох посадових осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення.

У 211 випадках підставами для початку моніторингу стали виявлення органом державного фінансового контролю ознак порушень у сфері публічних закупівель та дані автоматичних індикаторів ризиків (АІР),  загальною вартістю  понад 744 млн гривень, що становить 97 % від загальної кількості закупівель, що підлягали моніторингу, з них встановлено порушень у 100% випадках.

Слід зазначити про активізацію у ІІІ кварталі поточного року співпраці з громадськими об’єднаннями та організаціями. Так, за 9 місяців поточного року надійшло 45 звернень громадських об’єднань для проведення моніторингу закупівель із зауваженнями про ймовірні порушення законодавства у сфері закупівель. Щоправда, за такими зверненнями прийнято рішення про проведення лише 10 моніторингів вартістю 9,4 млн грн. (4,25 % із загальної кількості моніторингів), з яких встановлено порушення по 6 процедурах на суму 8,6 млн  грн.

Разом з тим, більша частина звернень громадських об’єднань, яка стосується закупівель, пов’язаних із придбанням товарів та послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, не охоплена моніторингами, оскільки такі закупівлі проводяться із особливостями, визначеними Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17.03.2020 № 530-IX та підлягають дослідженню в ході проведення інших заходів державного фінансового контролю.

         Усунуто порушень за результатами моніторингу по 150 процедурах на суму 339 млн грн., що складає понад 66 % виявлених порушень.

За результатами моніторингу проаналізовано допущені замовниками порушення при здійсненні публічних закупівель та встановлено такі основні типові порушення ( в тому числі допущені одночасно в одній закупівлі):

- в частині складання форм документів, невідповідність тендерної документації, розміщеної на веб-порталі Уповноваженого органу, вимогам  Закону України «Про публічні закупівлі»   – виявлено у 184 випадках на суму 716,0 млн грн.

- порушення замовниками вимог законодавства під час розгляду тендерних пропозицій – у 124 випадках на суму понад 285 млн грн.

-  порушення порядку та строків оприлюднення інформації відповідно вимог Закону України «Про публічні закупівлі» – у 30 випадках на суму понад 58 млн грн.

- порушення законодавства щодо здійснення  закупівлі без застосування визначених законодавством процедур закупівель або щодо правомірності обрання та застосування процедури закупівлі - у 22 випадках на суму        25,0 млн грн.

-  порушення законодавства в частині укладання договору про закупівлю (у тому числі порушення термінів укладання договору, невідповідність умов договору умовам тендерної пропозиції та уникнення процедур закупівель, визначених Законом України «Про публічні закупівлі») – у 23 випадках на суму 35,0 млн грн.

      Впевнені, що зазначена інформація не залишиться поза увагою та буде врахована при проведені закупівель.

 

           Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано